Bangkok

Bangkok Tayland’ın başkenti ve ülkenin en büyük şehri. Son yıllarda dünyanın en çok turist çeken şehri olarak kaydedilmekte.

Bangkok farklı bir şehir. Büyük, kaotik, enerjik, karmaşık, mistik, zengin, fakir, kirli, birçok kelime ile tanımlanabilir… Ancak farklı dokusu, havası ile bir kez sevenlerin tekrar tekrar gitmek isteyeceği bir şehir. Benim Uzakdoğu’da,  her ne kadar ürkerek olsa da gittiğim ilk şehir Bangkok idi. Bangkok ile Uzakdoğu’ya ilk adımı atmam ile  Uzakdoğu’daki tüm ülkelerin tarihine, kültürüne, dinine, sanatına ilgim arttı. Sonraki yıllarda her kış Uzakdoğu’da 2-3 ülkeyi programıma aldım. Beş yıl sonunda Uzakdoğu’da çok sayıda ülke gördüğümü, insanlarını daha iyi tanıdığımı, ayırt edebildiğimi, tarihleri hakkında çok bilgilendiğimi ve Budizm ve Hinduizm ile tanıştığımı söyleyebilirim. Tabi Bangkok gezim bir kez ile kalmadı. İkinci kez Bangkok’u gezdim, tekrar gider misiniz sorusuna cevabım ise; hiç bıkmadan, sıkılmadan tekrar tekrar gidebileceğim bir ülke Tayland. Her seferinde farklı lezzetler bulabileceğimi biliyorum. Üstelik Tayland sadece başkent Bangkok ile tanınacak bir ülke değil, doğası ve deniz turizmi  için sayısız adaları, plajları ile Phuket, kuzeyde ormanları, mistik ve tarihi havası ile Chiang Mai, Chiang Rai sayılabilecek sınırlı yerler arasında.

Niçin Bangkok

  • Bangkok çok değişik, enerjisi çok yüksek bir şehir.
  • Her türden arayışlar içindeki turistlere hitap ediyor. O karmaşanın içindeki büyük metropolde ne ararsanız var.
  • En önemlisi vizesiz. Bu mistik ülkeye elinizi kolunuzu sallayarak giriyor sunuz. Havaalanında bir form doldurmak yeterli.
  • Uzakdoğu’yu tanımak için çok iyi bir başlangıç noktası.
  • Tarih ve farklı dinleri daha yakından tanımak istiyorsanız tarihi eski şehir, saraylar, kutsal budist tapınakları ile mistik bir havaya sokuyor gelenleri.
  • Alışveriş tutkunu iseniz sokak pazarları, yüzen otantik pazarlar, lüks alışveriş merkezleri sizi bekliyor. Chatuchak Market ve Siam Square size her çeşit ürünü ucuza alma keyfi yaşatacaktır. Yalnız pazar alışverişlerimiz de sıkı pazarlığı unutmuyoruz.
  • Tayland mutfağı zengin, farklı. Uzakdoğu mutfağına alışmak için en doğru ülke. Dünyanın en büyük ve zengin sokak mutfağı Bangkok’ta. Benim gibi ilk gidişinizde sokakta yemek yemekten kaçınabilirsiniz, ikinci gidişte  tercihiniz sokakta ucuza karnınızı doyurmak olabilir.
  • Spa ve masaj cenneti. Türkiye’de yaptıracağınız Tayland masajının dörtte bir fiyatına usta ellerden masaj hizmeti alabilirsiniz.
  • Bu arada gece hayatı ve çılgın eğlenceler sizi bekliyor. Daha önceki yıllarda Tayland gezisi zihinlerde sadece bu tür eğlenceleri canlandırıyordu. Ancak ülkenin son yıllarda turist çekme politikası ve ülkeye gelen turist sayısının artması ile Tayland’ın sadece gece yaşamından ibaret olmadığını tüm dünyaya duyurdu.
  • Tayland hala çok ucuz bir ülke. Her gelir grubundan turiste hitap ediyor. Konaklama ve yeme içme fiyatları hiç bütçenizi zorlamayacak.
  • Tayland’da İngilizce çok yaygın, turiste alışkın halk ile kolay iletişim kurabilirsiniz.
  • Tayland’da tropikal iklim hakim her mevsim sıcak, iki mevsim var. Kuru ve yağışlı mevsim. Kasım-Nisan arası kuru sezon, Mayıs-Ekim arası yağışlı mevsim. Rahat dolaşabilmek için en uygun zamanın kuru sezon olduğu açık. Bu da Türkiye’de kış ortasında  insanlar kalın kabanları ve botları ile dolaşırken siz yazlık şortlarınız ve parmak arası terlikle sokaklarda olacaksınız.

Ulaşım

Bangkok Uzakdoğu’da ulaşım açısından bir transfer noktası, Türkiye’den THY’nın direkt uçuşu yanı sıra, bir çok yabancı havayolundan uygun fiyatlı aktarmalı uçuş bulmak mümkün. Biz İstanbul Bangkok uçuşumuzu İran Mahan Havayolları ile yaptık.

Daha önce hiç uçmadığımız Majhan Havayolu’nda bizi cezbeden uçuş fiyatıydı. Dört yıl önce THY ile son derece yüksek fiyatla Bangkok’a uçmuştum. Uçak çok dolu idi orta sırada rahat olamayan bir yolculuk yapmıştım. Bu kez tam tersi oldu. Tahran’a kadar uçak dolu değildi, dört kişilik koltukta uyuyarak gittik. Uçaklar airbus ve çok rahat, yemekler ve servis oldukça memnuniyet vericiydi. Asıl bizi endişelendiren Tahran Havaalanı’nda 5 saatlik bekleme idi. Bu sürede Mahan Havayolları’nın kendi salonunda iki saat oturma izni var. Tahran Havaalanı temiz bir havaalanı sadece kadınların başlarını görüntüde örtmeleri gerekiyor. Uçağın Tahran Bangkok uçuşu altı saat sürdü ve zamanında ve rahat bir yolculuk ile Bangkok’a ulaştık.

Bangkok’ta iki havaalanı; Suvarnabhumi ve Don Mueang Havaalanları bulunuyor. Suvarnabhumi Havaalanı daha çok uluslararası uçuşlarda kullanılıyor. Önce Suvarnabhumi Havalananı’ndan şehir merkezine ulaşım yollarına bakalım. Birinci yol tren ile; Havaalanından Phaya Thai İstasyonu’na tren ile ulaşım buradan Skytrain veya metro ile otelinize ulaşabilirsiniz, bilet istasyondan alınıyor.  Skytrain ana caddelerin üzerinde yüksekten geçen iki hattı olan bir tren. Şehrin yeni bölgesindeki toplu ulaşım bu tren ile sağlanıyor.

Otobüsle ulaşım için S1 otobüsü ile  Suvarnabhumi’den Khaosan Caddesi’ne gidebilirsiniz. Otobüsler 7 Numaralı çıkıştan her yarım saatte bir kalkıyor 6.00-20.00 saatleri arasında.

Taxi ile havaalanından şehir merkezine ulaşılabilir, maliyeti 400 baht civarında olacaktır, ancak taksi şoförünün taksimetreyi açması için zorlamanız gerekecektir. Aslında en iyisi taksi şoförleri ile pazarlıkla uğraşmamak için Grap, yani Tayland’ın Uberi kullanın. Biz nerede ise hiç taksi kullanmadık Bangkok’ta. Yine de ihityaç duyarsanız aklınızda olsun.

Tayland’da ülke içi veya Uzakdoğu’da başka ülkelere uçuşunuz olacaksa Don Mueang Havaalanı’na yolunuz düşebilir. Bizim için aynı durum oldu. Gidişte Suvarnabhumi Havaalanı’na inerken  Myannmar’a Don Mueang Havaalanı’ndan uçtuk.

Don Mueang Havaalanı’nda tren veya metro ulaşım bulunmuyor. Otobüs veya taksi ile en yakın tren istasyonu Mo Chit’e ulaşılabilir. A1 otobüsü her 15 dakikada bir kalkıyor (7.30-23.30 saatleri arasında) ve 30 baht ücreti. Mo Chit İstasyonu’ndan sizi merkeze götürecek skytraine binebilirsiniz.

Yine havaalanından A2, A3, ve A4 otobüsleri ile doğrudan şehirde belirli merkezlere ulaşabilirsiniz. Ücreti 30-50 baht arasında.

Havaalanında taksiyle şehre ulaşım maliyeti 350 baht civarında olacaktır.

Bangkok içinde trafik çok yoğun ve kaotik olsa da, ulaşım  kolay. Skytrain ve metro ile tüm şehirde rahatlıkla dolaşılabiliyor. Toplu ulaşımın yanı sıra Uzakdoğu’nun geleneksel ulaşım aracı tuk tuk ile ucuza ve şehrin canlılığını hissederek dolaşabilirsiniz. Tuk tuk benim Uzakdoğu’da favori ulaşım aracım. Taksi de bir seçenek ancak taksi şoförlerinin taksimetre açmasını sağlamak ya da iyi pazarlık etmek gerek.

Bu arada Havaalanlarında ulaşımınıza yetecek kadar para bozdurmayı unutmayalım. Bangkok’ta her yerde ülke parası Baht geçiyor.

Konaklama

Bangkok’ta turistlerin konaklamada rahat edecekleri sekiz bölge bulunmaktadır. Sukhumvit, Siam, Silom, Pratunam, Chinatown,  Old City (Rattanakosin), Chao Phraya Nehri kıyısı  ve Chatuchak. Siam ve Sukhumvit ulaşım kolaylığı, alışveriş yerlerine yakınlığı ve yeme içme yerleri açısından en çok tercih edilen bölgeler. Söylemeye gerek yok her fiyattan ve kaliteden konaklama seçeneklerini booking.com veya Uzakdoğu için bazen daha uygun fiyatın bulunabileceği agoda.com dan rezervasyon yapılabilir.

Birçok ülke gezmiş ancak bugüne kadar hostelde kalmamıştım. Burada ilk kez bir hostelde kaldık. Bizim önceliğimiz Bangkok’a ulaşır ulaşmaz Myanmar Elçiliği’ne başvurup şehirde kalacağımız üç gün içerisinde Myanmar vizemizi almak idi. Silom bölgesinde, Myanmar Elçiliği’ne yakın bir hostelde kaldık. Hostel beklentimizin üzerinde temiz ve ulaşımı kolay bir yerdeydi. İki kişilik ve içerisinde banyosu olan bir oda ayırtınca otelden farkı kalmadı. Hostele gecelik iki kişilik oda için 27 dolar ödedik.

Gezelim Görelim

Chao Phraya Nehir Turu

İlk gün nehir kıyısı ile gezimize başladık. Bangkok’un içinden geçen Chao Phraya Nehri önemli bir çekim merkezi. Nehir Bangkoklular için ulaşımda kullanılan bir yol, turistler için de gezinti yolu. Üzerinde çok sayıda iskele bulunmaktadır.

Bangkok Daha önce Bangkok’ta bulunduğum için en uygun fiyatlı nehir gezisi konusunda deneyimim vardı. Nehir gezisi yapmak için birinci yol, küçük az sayıda kişi alan long tail adı verilen teknelerle nehir ve kanallar gezisi 1000 bahta mal oluyor. İkinci yol daha büyük bir tekne ile nehri başından sonuna gidip dönmek 40 gidiş, 40 dönüş 80 baht. Turist olarak iskeleye gittiğiniz an hemen bu  iki tekneye davet eden kişiler yaklaşıyor yanınıza, fiyatlar da makul görünüyor ve hemen tekneye binmek isteyebilirsiniz. Sakın bu yolu denemeyin.

Bangkok

Aynı iskeleden asıl Taylandlıların ulaşım amaçlı ve bilen turistlerin kullandığı tekneler kalkıyor, o tekneler ile hiç tekneden inmeden veya istediğiniz iskelede inerek 13 baht gidiş 13 baht dönüş fiyatı ile nehir turu yapabilirsiniz. Bizim İstanbul’da çingene vapurları ile turistik gezi yapmak gibi. 

Bangkok

İlk iskele Central Pier otelimize yürüme mesafesindeydi. İlk günkü tekne gezisi sadece çevremizi tanıma, halkla birlikte yolculuk yapma, iskeleleri tanıma amaçlıydı. Tekneden inmeden gidip döndük. 

Grand Palace ve Wat Phra Kaew

Bangkok

Bangkok’ta ikinci gün Büyük Saray ve tapınaklar günü idi.  Sabah ilk durak Central Pier’den tekneye bindik. Büyük Saray nehir kenarında dokuzuncu iskeleye yakın olduğundan bu iskelede inip saraya yürüdük.

Saraya giriş ücreti 500 baht, 8.30-15.30 saatleri arasında açık, kompleks 2 saatte dolaşılabilir.

İçeri girer girmez sağda bir binanın önünde uzun bir kuyruk gördük. Kuyruk saraya girmeye uygun kıyafeti olmayanlara kıyafet alma kuyruğu. Kıyafet için sadece deposit yatırıp çıkışta iade alınıyor. Bangkok’ta saray ve tapınaklara kısa etek, şort ve askılı kıyafet girişmesi yasak.

Büyük Saray (Grand Palace) Bangkok’ta görülecekler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük Saray  1782 yılında yapılmış ve kraliyet ailesi 1925 yılına kadar bu sarayda yaşamış. Günümüzde kraliyet ailesi Dusit Sarayı’nda yaşamaktadır. Büyük Saray önemli törenlerde kullanılmakta ayrıca bazı merkezi idari binalar da bu komplekste yer almaktadır.

Ayrıca çok gösterişli binalar, bakımlı bahçeler büyük avlular ve tapınaklar yer alıyor.

Bu alandaki en önemli tapınak Wat Phra Kaew diğer adı ile Emerald Buda Tapınağı. Tayland’ın en kutsal Budist tapınağındaki  Buda zümrütten yapılmış. Buradaki Buda yılda üç kez mevsimlere göre tören ile kıyafet değiştiriyor. Çok haşmetli ve etkileyici bir tapınak.

Wat Pho – the Temple of the Reclining Buddha

Wat Pho veya Yatan Buda Tapınağı Büyük Saray’in hemen güneyinde yer alıyor. Tapınakta 400 adet altın Buda bulunmakta, en çarpıcı Buda ise 46 metre uzunluğunda, altından yapılan yatan Buda mutlaka görülecekler arasında.

Bangkok

Wat Pho geniş bir alanda bakımlı bahçesi ve içerisindeki Buda heykeli sayısı ile etkileyici bir kompleks.

Bangkok

Burada içeride kapalı bölümlerde olduğu gibi koridorlar, bahçede her yerde 394  adet Buda sergilenmekte. Ülkenin birçok yerinden getirilen altın Budalar olduğu gibi bir bölümü de burada yapılmış. Her boyda heykellerin arasında en büyüğü 46 metre boyunda Yatan Buda  heykeli.

Ayrıca dini bir tören vardı. Budist rahipler koro ile ilahilerini okurken oradan ayrıldık.

Bangkok

Bu kutsal tapınakta video ile kısa bir gezinti yapabiliriz.

Tapınağın giriş ücreti 200 baht, 8:00-18:30 saatleri arasında her gün ziyaret edilebilir.

Wat Arun

Bangkok

Wat Pho Tapınağı’nın tam karşısında nehrin diğer kıyısında Bangkok’un en güzel ve en önemli Budist tapınaklarından biri Wat Arun yükseliyor. Wat Arun Budist tapınak ancak adını Hindu Tanrı Aruna’dan alıyor.  Burası da Bangkok’ta mutlaka görülmeliler arasında yer alıyor.

Wat Arun nehrin batı yönünde, sekizinci iskelenin karşısında ancak tekneler bu iskeleye uğramıyorlar. Wat Arun için sekizinci iskelede iniliyor, bu iskeleden sadece Wat Arun’a çalışan daha küçük tekneler ile karşı kıyıya tapınağa geçilebiliyor. Bu teknelerin ücreti düşük, gidiş dönüş 5 baht.

Bangkok Wat Arun’un mistik, görkemli, huzurlu ortamında zaman geçirip güneşi batırdık.

Wat Arun ve Wat Pho Tayland’ın sekiz adet olan birinci sınıf kraliyet tapınakları arasındadır. Bangkok gezisinde mutlaka görülecekler listesinde yer almalılar her iki tapınak da.

ChinaTown

Saray ve tapınaklar gezimizin sonunda güney yönüne giden tekneye binerek beşinci iskelede indik.

Bangkok

Amacımız Çin mahallesine gitmek idi. Çin mahallesi canlı hareketli ve görülmesi önerilen özel bölgelerden biri. İskeleden içeriye doğru yürüyerek mahalleye ulaştık.

Ana cadde kalabalık, hareketli, çok sayıdaki dükkanların yanı sıra sokakta yemek yiyecek yerler çok fazlaydı. Çin mahallesi ayrıca sokak yemekleri ile de ünlü.

Biz de Bangkok’taki bir akşam yemeğimizi Çin mahallesinde yemeği tercih ettik.

Yeni Şehir Siem Meydanı

Bangkok

Bangkok’un yeni ve hareketli bölgesi Siam Meydanı. Çok renkli Bangkok’da başka bir tat.

Bangkok

Siam zengin, ev fiyatlarının en yüksek, eğlence ve alışveriş merkezlerinin yoğun oldu yer.  New York 5. Avenue gibi. Bangkok’un zengin, modern yüzü. O bölgede Platinium ve Central World alışveriş merkezlerini hızla dolaştık.

Biraz sokaklarda yürüdük ve akşam yemeğimizi ilk kez sokakta yemeğe karar verdik. Burada yediğimiz yemek restoran fiyatının üçte biri idi. Kişi başına 80 baht ödedik. Yani en lüks semte bir akşam yemeğini sokakta yerseniz 2,5 dolara geliyor.

Yüzen Pazar

Üçüncü günümüzün programı yüzen pazar ile başladı. Bir gün önce otelden bu tur için rezervasyonumuzu yaptırdık. Tüm günlük tur fiyatı 500 baht. Sabah saat 7.10 da değişik ülkelerden turistlerin de olduğu bir minibüs otelden bizi aldı.

Bangkok Damnoen Saduak Floating Market Bangkok’ta en ünlü görülmesi gereken bir pazar. Bangkok’ta bazı yüzen pazarlara nehirden kanal turu alarak gitmek mümkün, ancak bölgenin en ünlü ve en büyük yüzen pazarı şehirden 90 km uzaklıkta ve kara yolu ile ulaşılabiliyor.

Bir saat süren bir kara yolu yolculuğu ile nehir kenarına ulaştık. Orada arabadan inerek long tail dedikleri 8-9 kişilik küçük teknelere bindik. Tekne dar kanallarda bir süre yol aldı ve pazar yerine ulaştı.

Bangkok Kanalın iki yanında tezgahlar yer alıyor, aynı anda teknelerdeki satıcılar da kanalda geziyordu. Kıyıda ve çok sayıdaki teknelerde her türlü şey bulunabiliyor. Kıyafetler, hediyelik eşyalar, ahşap oymalar, taze sebzeler ve çeşitli yiyecekler. Bu değişik ortamda epeyce dolaşıp, ufak tefek şeyler satın aldık. Bu yerel pazar turistlere yönelik olduğundan, fiyatlarda halk pazarlarından daha yüksek doğal olarak. Fiyatını sorduğunuz herhangi bir şey için satıcılar son derece yüksek bir fiyat söylüyor, siz kafanızı hayır diye sallayıp uzaklaşırsanız hemen hesap makinesini size uzatıp vermek istediğiniz fiyatı yazmanızı istiyorlar. İstediğiniz ürünü onların söylediği fiyatın en az yarısına veya üçte birine satın alabilirsiniz.

Bangkok Tur kapsamında daha sonra bir meyve bahçesine gittik. Orada aynı zamanda çeşitli aktiviteler yapmak mümkündü. Burada fillerle küçük bir tur yapabilirsiniz, timsahlarla veya kaplanlarla resim çektirebilirsiniz, tüfek ile atış yapabilirsiniz veya yeşillikler içerisinde çayınızı kahvenizi içebilirsiniz. Dönüş yolunda geleneksel ahşap oymacılığı yapan bir atölyeyi ziyaret ettik. 

Chatuchak Market

İster alışveriş tutkunu olun, isterseniz düşkün olmayın alışverişe yine de yolunuzu Chatuchak Market’ten geçirmenizi öneririm. Geniş bir alana kurulan pazarda ne ararsanız bulabilirsiniz. Otantik, yerel kıyafetler, biblolar, gıda ürünleri yanında taklit çok çeşitli ürünler. Üstelik fiyatlar da yüzen pazara göre daha ucuz. Oldukça kalabalık olan bu pazarda hiç aklınıza gelmeyen şeylerle eliniz kolunuz dolu çıkacağınızdan eminim. Pazarın girişinde büyük bir yeme içme alanında da ucuz atıştırmalıklar, yemekler tadabilirsiniz.  Kamphaeng Phet 2 Rd  adresinde yer alan bu özel pazar çarşamba-perşembe (7:00-18:00), cuma  akşamı 18:00-24:00, cumartesi-pazar (9:00-18:00) saatleri arası açık.

Thai Masajı

Tayland’da Thai masajı yaptırmadan dönülmez değil mi? Biz de son gün kendimize masaj hediye ettik. Dolaşırken çok yerde Thai masajı ve ayak masajı ilanları görmüştük. Fiyatlar 300 bahttan başlıyordu.

Fiyatları Türkiye’ye göre çok ucuz ancak hem hijyenik, hem de güvenilir bir yeri nasıl bulmalı sorusunun cevabını otele sorarak aldık. Myanmar Elçiliği’ne yakın “Health Land”. Binayı dışarıdan görünce lüks bir yer olduğunu anladık. İçeride güzel, şık döşenmiş, temiz sıcak bir ortam karşıladı bizi. Kapının girişinde kocaman bir panoya fiyatlar yazılıydı. En ucuz masaj 1500 bahttan başlıyor. Fiyatları görünce acaba biraz yüksek fiyatlı bir yere mi geldik diye düşündük.

Çevreme bakınırken, kibar bir kadın yaklaştı. Masaj yaptırmak istediğimizi, ancak panodaki masajların ikişer saatlik olduğunu, bizim bir saatlik masaj istediğimizi ve biraz da pahalı bulduğumuzu ifade ettim. Bayan bir dakika dedi ve başka bir katalog uzattı. Bu katalogda bir saatlik masajlar vardı ve fiyatlar 300 bahttan başlıyordu. Belki daha düşük fiyat beklentimiz olduğunu ifade etmesek, kapıda yazan fiyatlara razı olacaktık. Hemen anlaştık ve güzel bir masaj ile günü taçlandırdık. 

Yeme-İçme

Bangkok dünyanın en iyi sokak yemeklerine sahip şehri ilan edilmiş. Günün her saati, her köşe başında tezgahlarda değişik kokular, lezzetler görülüyor. Bu nedenle bu konu ayrı bir yazı konusu, bizim deneyimlerimizle birlikte Thai mutfağından söz ettiğim yazıyı linkten okuyabilirsiniz.

Tayland Sokak Lezzetleri

Son Söz

Bangkok’ta her yaş, gelir grubundan, farklı deneyimler yaşamak isteyenler farklı tatlar bulacaktır. Bizim için tarih, kültür, sokaklar ön planda idi. Büyük Saray, kutsal Budist Tapınakları ve yüzen pazar en çok ilgimizi çeken yerleriydi.

Diğer yandan şehir çok büyük, kalabalık, nehir kenarında yüksek lüks otellerin yanında eski kazıklar üzerinde evler görülüyor. Fakirlik ve zenginlik yanyana. Geniş caddeler ve alışveriş merkezleri şehrin bazı bölümlerinde yer alıyor. Şehir merkezinde ana caddelerin üzerinden geçen skytrain ile yolculuk yaparken, ne kadar hızlı ve rahat ulaşım aracı diye düşünüyorsunuz. Ancak aynı yolda aşağıdaki caddede yürürken şehrin görüntüsünü bozan, apartmanların üçüncü dördüncü katı gibi yükseklikte geçen trenin, şehrin dokusunu bozduğunu düşünüyorsunuz.

Tayland ülkeye girişte vize istemiyor. Turizmde çok yol kat etmiş. Dünyanın her ülkesinden çok sayıda turist var. Asıl ününü seks turizmi ile yapmıştı ancak sokaklarda her yaştan, her ülkeden turistler  görülüyor.

8 milyon nüfuslu ve dünyanın her yerinden turist çeken Bangkok’un son derece canlı gece hayatı var. Barlar, klubler neler neler… Bu konu başlı başına bir yazı konusu. Bu konuda yazıyı da Bangkok’ta gecelere akmış kişilerin detaylı yazması daha doğru.

Bu yazıda 3-4 gün Bangkok’ta gezecek ve ilk kez gelmiş  turistlerin öncelikle görmesi gereken yerleri kendi sıralamamıza göre yazdım. Bu genel Bangkok yazısının yeni ülkelere ilgi uyandırması dileğiyle…

‘Bangkok Şehir Turunu’ Trip Advisor güvencesi ile aşağıdaki linkten alabilirsiniz.

 

Yorumunuzu Buraya Yazabilirsiniz

Yorumunuzu Giiniz
Please enter your name here